MRV SRL

 

procesul de reciclare

           
Cum sa reciclam ?
-Este necesara o sortare preliminara a hartiei si plasticului  dupa tipul de deseu : carton, hartie, refilatura, PET, folie colorata, folie transparenta etc.
-O reciclare de succes necesita o recuperare curata  si uscata, de aceea  trebuie  separate deseurile reciclabile  de resturi menajere, metal,textile care ingreuneaza reciclarea.
-colectare selectiva individuala , in gospodarii si depunerea acestora in containerele asigurate de firma de salubritate sau predare la centrele de colectare,
-colectare selectiva  in institutii si societati comerciale  si incheierea unui contract cu agent economic autorizat care  poate prelua si api valorifica  deseurile

De ce sa recilam? –Avantaje pentru fiecare !
Majoritatea deseurilor din cosul de gunoi zilnic este recuperabila.Daca alegem sa reciclam aceste materiale , beneficiile sunt multiple:
-reducerea riscului epuizarii resurselor naturale- prin fiecare proces de reciclare scade cererea de materii prime
-reducerea consumului de energie- procesul de reciclare, desi este consumator de energie este mai economicos decat cel al producerii de nou al materialelor
-reducerea poluarii aerului si apei datorita faptului ca se pleaca de la materiale deja prelucrate, procesul fiind mai putin poluator decat cel al producerii in sine,
-scaderea de a deschide noi spatii de depozitare a deseurilor
-crearea de locuri de munca si beneficii materiale,
-beneficii economice  prin sumele incasate de la societatile specializate in colectare.
Reciclarea hartiei ;
Aceasta economiseste cantitati uriase de lemn, contribuind la procesul de reducere a defrisarii padurilor  ( o tona de maculatura inlocuieste o tona de celuloza care se obtine din 3 -4 mc de lemn)
Reciclarea plasticului
Desi este o inventie a lumii moderne si este din ce in ce mai folosit la nivel global cu multiple avantaje, plasticul nu se descompune in natura decat dupa sute de ani. Reciclind o sticla de plastic este economisita suficienta energie pentru functionarea unui bec de 60 W timp de 6 ore.

 Reciclarea deseurilor la societati comerciale
Pentru societati comerciale recomandam trimitere unei cereri de oferta in care sa mentionati date referitoare la sortiment deseu, cantitate aprox, distanta, termen sau frecventa de colectare etc
Preturile variaza  de la o perioada la alta , in functie de situatia economica  generala sau particulara a combinatelor de prelucrare a deseurilor  precum si infunctie de sortiment , de starea deseurilor ( vechime, impuritati), de distanta de transport, etc.
Predarea se face pe baza de contract  la incheierea caruia aveti nevoie de copie certificat inmatriculare.
Livrarea se face insotita de Aviz de expeditie si Formular de incarcare-descarcare.
Dupa cantarire se emite factura.
Plata deseurilor se face la cantarire  sau la facturare , dupa caz,  cu numerar sau OP.

Reciclarea deseurilor de catre persoane fizice
Predarea primirea deseurilor se face pe baza cartii de identitate. Dupa cantarire gestionarul elibereaza adeverinta de primire si plata  si achita contravaloarea acestora.


stiai ca....

  • Papirusul, primul material asemănător hârtiei, era folosit de egipteni încă din anul 4000 î.Hr. Planta de papirus era transformată în hârtie printr-un procedeu simplu. Din tulpina plantei se extrăgeau straturile fibroase, care erau apoi aşezate unul lângă altul şi acoperite de un alt strat, dispus perpendicular pe fibrele primului. Această foaie era udată şi apoi presată. După uscare, seva plantei acţiona ca un adeziv ce lipea cele două straturi, obţinându-se astfel un material pentru scris relativ neted şi, judecând după numărul mare de papirusuri ce mai există şi în prezent, destul de trainic.